Home > Products > Filter element ,Filter Cartridge > pp spun filter cartridge
pp spun filter cartridge
- shenzhen
- T/T L/C D/P D/A Credit Card
You May Like
Product Details
Condition | New | Efficiency | 99.96% | |
Construction | Cartridge Filter | Filtration Grade | Hepa Filter | |
Medium Material | Synthetic Fiber | Porosity | 1um | |
Place of Origin | Guangdong, China | Brand Name | JTCCO | |
Dimension(L*W*H) | 35*35*70CM | Weight | 5KG | |
Certification | ISO9001:2008 | Warranty | 1 Year | |
After-sales Service Provided | Engineers available to service machinery overseas |
Product Description
Specifications
JTCCO Manufacturing, a leader in the industrial filtration and spraybooth maintenance supply industry, manufactures Powder Filter Cartridges in all media styles and sizes to fit any powder coating system, including all the major OEM brands. A recent expansion of JTCCO's facilities and increase in production capacity, now allows us to provide our customers with the ability to have all stock and most custom items shipped in 48 hours, which means faster in-house delivery to our powder coating customers.
JTCCO’s powder filter cartridges can be customized with a variety of media applications to assist in running your powder coating operation more efficiently. Our media selection includes both standard cellulose and 80/20 blends, in addition to 100% spun-bond polyester with our “dual-dimple pleat” design made in standard form, as well as aluminized, hydro/oleo-phobic or PTFE-laminated treatments.
Features:
(1) Suitable for the filtration of very fine dust type in welding fumes Mechanical
processing, pharmaceutical and construction industries And sticky dust collection.
(2) Spun bonded polyester with PTFE membrane, microspore Offers 99.99% filter efficiency.
(3) Wide pleat spacing and smooth, hydrophobic PTFE provides excellent particle release.
(4) Excellent resistance to chemical erosion.
(5) Electrochemical plate/stainless steel top and bottom, no rust Perforated zinc galvanized
metal inner core allows good airflow.
Filter Material:
1. Base media: Spunbonded polyester
2. Operating efficiency: 99.9% on 1 micron
3. Washable: Several times
4. Maximum operating temperature: 200oF/93oC
5. Abrasion resistance: Excellent
6. Chemical tolerance: Excellent
7. Optional flame retardant media(FR): To order
Other composition:
1. Gasket: Neoprene rubber, good at absolute hermetic seal, improving the durability
and life.
2. Inside cage: Galvanized steel, to prevent corrosion.
3. Molded top: Available in a varitety of styles and sizes to fit a wide range of Tubesheet Holes.
4. Molded bottom: Helps resist abrasive wear at the bottom of the elements.
Applications:
1. Description: Excellent performance on moist, hygroscopic, or agglomerative dust.
2 Marktets: Thermal spray, welding, mining, chemical processing, metal buffing, pharmaceutical,cement, woodworking and etc.
3. Dust types: Fumed silica, metallic fume, metallurgical powders, and etc.
4. Available for collectors: SFF/XLC, SFFK, Torit DFT
5. Substitute: Donaldson, Nodic, BHA
FQA
1.) How do I increase my ability to reclaim more powder coat from my powder cartridges in my powder-coating booth?
Answer: Use 100% spun bond polyester powder cartridges in your powder coating booth. Polyester powder cartridges have better releasing properties compared to 80/20 cellulose paper/poly powder cartridges.
2.) How should I store the cartridges?
Answer: Keep the filters in their shipping boxes. Stack no more than three high.
3.) Can I wash these?
Answer: Consider washing your spunbond polyester powder cartridges.JTCCO’s spunbond polyester powder cartridges are washable to extend service life. Washing paper cartridges in not recommended.
4.) How can I maintain a powder cartridge booth that is efficient and always performing well?
Answer: Back pulse powder cartridges off line often to keep powder cartridges clean.
5.) If I back pulse my powder cartridges offline, how will this help my finish?
Answer: Back pulsing cartridges simply cleans them out – clean powder cartridges lead to a better-finished product.
6.) Why should I use powder cartridges?
Answer: Powder cartridges are often a requirement to a powder coating system. Powder cartridges help reclaim unused powder coat substrate for reuse.
7.) Is it safe to ship UPS?
Answer: If possible, we recommend shipping LTL. The filters are fragile and UPS handles a lot of boxes with mechanical conveyors. Orders of 8 or more filters will incur less freight on a truck than individual boxes shipping UPS ground.
8.)How can I increase the airflow in my paint/powder coating booth?
Answer: Powder cartridges that are cleaned and properly maintained will help increase and sustain optimal airflow throughout the powder coating booth. Assure your pulse air is clean and dry.
Contact Us
- JTC Spraying System (Dongguan) Co., Limited
- Contact nameMaggie lee Chat Now
- Phone0086-769-87889689
- AddressKe yuan cheng ,Tang xia town , Dongguan, Guangdong
Product Categories
New Products
-
industrial dust collector cartridge filter
-
Donaldson replacement Air Filter
-
machine oil filter element
-
filter element used ultrasonic washing machine
-
hot selling cylinder filter OEM suction compressor air filter
-
Pleated Dust Cartridge Filter for Powder Recovering
-
customized aluminum cylinder hepa filter by china
-
2002HD workbench dust filter cartridge
-
Patent product 2002HWQA cartridge filter
-
2002VV dust collect filter cartridge
-
2002HR Air filter element
-
2002HH air filter element
Popular Searches
- air purification
- activated carbon filter
- carbon filter
- carbon air filter
- hepa filter
- air filter
- air purifier filter
- intake synthetic filter
- filter media
- auto air filter
- auto part air filter
- car air filter
- double filter
- coating filter
- bag filter
- dust filter
- polyester filter bag
- air filter bag
- nomex filter bag
- hepa air filter
- filter
- air condition filter
- air filtration
- paint filter
- microfiber bag
- car media system
- filter cotton
- auto car filter
- filter system part
- dryer filter
Recommended Products
- W-type high-efficiency air filter
- High-efficiency particulate air (HEPA) filter
- ES400 welding smoke purifier main filter DXP1000 laser smoke purifier filter
- Japan AMANO FILTER lifting graphite filter cartridge dust removal filter PIB210072
- 22018287&22018261Air compressor front air filterAAP1400009-00871
- Washable Pre-Filter Air Filter Panel pleated Air Filter for Hvac G3 G4
- 99.99 H14 HEPA Filter 18'' X 24'' X 6''(457*610*150mm)
- MERV8 Pleated Panel Filter Mount Airguard/OEM
- Washable All Aluminum Panel Air Filter for Chimney Camfil Cotton Filter Roll Hvac G3 G4
- Aluminium Wire Mesh Pre-filter Washable Air Filter Mini Metal Frame Air Filter For Air Conditioning Panel Filter
- Activated Carbon Filter for Odor Remover, Activated Carbon AIR Filter Manufacturer
- High Efficient V Bank HEPA Filter ABS Plastic Frame Fibreglasss Combined Ventilation Filter
Find Similar Products By Category
- Industrial Equipment & Components > Filtration Equipment & Parts > Air Filter
- Please Enter your Email Address
- Please enter the content for your inquiry.
We will find the most reliable suppliers for you according to your description.
Send Now-
Maggie lee
Hi there! Welcome to my shop. Let me know if you have any questions.
Your message has exceeded the limit.

- Contact supplier for lowest price
- Customized Request
- Request Sample
- Request Free Catalogs
Your message has exceeded the limit.
-
Purchase Quantity
-
*Sourcing Details
Your inquiry content must be between 10 to 5000 characters.
-
*Email
Please enter Your valid email address.
-
Mobile